پودر گوجه فرنگی کاربرد فراوانی در صنعت غذایی و تولید دارد. برای تهیه پودر گوجه فرنگی، بایدگوجه فرنگی را پس از شستن و ضدعفونی کردن، با استفاده از مواد افزودنی به وسیله خشک کنهای صنعتی خشک و سپس پودر کرد. از مهمترین مسایل و مشکلات تهیه پودر گوجه فرنگی، حفظ رنگ قرمز آن و جلوگیری از قهوهای شدن در حین فرآیند و نیز انبارداریاست که برای نتیجه بخش بودن تهیه این ماده مفید، از موادی مانند ترکیبات کلسیم و برخی نمکها استفاده میشود.امروزه تلاش بر آن است تا با تولید انواع متنوع و غنی شده پودر گوجه فرنگی، در صنایع بهداشتی و غذایی تغییرات بهسزایی ایجاد شود. از جمله این تولیدات، میتوان از انواع پودر گوجه فرنگیهای مقاوم به ویروسها نام برد. پودر گوجه فرنگی را میتوان در تهیه انواع سس کچاپ، رب گوجهفرنگی، چاشنیهای غذایی، سوپهای آماده، غذاهای رژیمی و….به کار برد.
از مزایای پودر گوجهفرنگی میتوان به وزن کم، قابلیت حمل و نقل آسان، بستهبندی و نگهداری راحتتر، قیمت ارزانتر، ماندگاری طولانیتر و کاهش ضایعات گوجه فرنگی در فصول گوناگون سال اشاره کرد. پودر گوجهفرنگی بیشتر برای مصارف صنعتی کاربرد دارد، اگر چه استفاده از آن در منزل و در تهیه انواع غذاها، خالی از لطف نیست.
علاوه بر پودر گوجه فرنگی،
میتوان گوجه فرنگی را به صورت ورقههای خشک گوجهفرنگی نیز تهیه کرد.
ورقههای خشک گوجه فرنگی را به این صورت تهیه میکنند که ابتدا گوجه فرنگیها
را خوب شسته و ضدعفونی میکنند، سپس با چاقو، گوجهفرنگیها را به صورت
نیم دایره یا دایرههای نسبتا نازک بریده و بر یک سطح صاف چیده و در جای
خشک و گرم قرار میدهند. با گذشت ۲ تا ۳ روز، ورقهها به تدریج خشک شده و
میتوان آنها را در یک ظرف شیشهای در دار ریخت و در جای خشک و خنک نگهداری
کرد. ورقههای خشک گوجه فرنگی را میتوان با انواع خشکبار مخلوط کرد و مصرف همیشگی آن را به صورت یک عادت غذایی دلپذیر برای تمامی افراد خانواده پایهریزی نمود. هنگام تهیه ورقههای گوجه فرنگی
در منزل، بهتر است مکانی که گوجهها در آن خشک میشود کاملا تمیز بوده و برای اطمینان بیشتر، یک
پلاستیک نازک روی سینیهای گوجه فرنگی انداخته شود.
- ۹۷/۱۰/۲۶